Logotype Massagekliniken 1602 cool 9 (2)

Ibland behöver kroppen lite hjälp. 
Med ett genuint människointresse, kunskap, känsla och kvalitet,
tar vi hand om dig och dina muskler.

Angående Covid- 19
Har du fått Vaccin mot Covid-19 så avvakta 24 tim innan du tar massage!

Vi har öppet som vanligt och fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Tänk på att omboka din behandling vid minsta förkylningssymptom.

Just nu

21 oktober 2021
Ett sinnerligt nobelpris

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin går till två forskare som genom sitt arbete upptäckt receptorer för beröring och temperatur.
Det årets nobelpristagare upptäckt är att det finns receptorer i våra nerver, som upptäcker och konverterar temperatur och beröring till biologiska signaler.
Förhoppningen är att den här kunskapen kan leda till nya sätt att behandla till exempel kronisk smärta.
I ett pressmeddelande skriver Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet att årets Nobelpristagare har kunnat förklara frågan om hur temperatur och beröring översätts till nervsignaler: 
"Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2021 ska delas lika mellan David Julius och Ardem Patapoutian för deras upptäckter av receptorer för temperatur och beröring. Förmågan att uppfatta värme, kyla och beröring är avgörande för vår överlevnad och utgör en förutsättning för att uppleva och tolka världen omkring oss. I vårt dagliga liv tar vi dessa sinnesintryck för givna, men hur översätts temperatur och tryck till nervsignaler?
Årets Nobelpristagare har besvarat denna fråga. David Julius använde kapsaicin, ett växtämne som framkallar känslan av hetta, för att identifiera en sensor som kan registrera värme i hudens nervtrådar. Ardem Patapoutian använde en sinnrik metod för att förstå hur celler reagerar på mekaniskt tryck och upptäckte en helt ny klass av sensorer som finns både i hudens nervändar och inre organ.
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2021/172737-press-release-swedish/

Läs hela inlägget »
12 oktober 2021
Höstens nyhetsbrev 
16 september 2021
Ny konst på väggarna i väntrummet
30 juni 2021
Öppettider i sommartider
26 maj 2021
Coronavaccin - massage

Kontakta oss

Massagekliniken
Ängemarken 8 C
413 20 Göteborg

Telefon:  031-711 66 55
E-post: info@massagekliniken.nu

Dela oss

Dela gärna vår hemsida med dina vänner via sociala medier och e-post.