Logotype Massagekliniken 1602 cool 9 (2)

Nu är det snart julafton igen, så snabbt tiden går. Vilken fin och vit December vi har haft tills nyligen. Här på Massagekliniken har vi bråda tider, så här när det lackar mot jul.
Vi har öppet på kliniken både V52 och V1.

Vi behåller våra behandlingspriser efter årsskiftet och iallafall första halvåret 2023.
Så här när året går mot sitt slut och vi summerar så vill vi VARMT TACKA ER alla för att ni valt att komma till oss. Vi har gett extra många behandlingar detta år och haft möjlighet till det genom att vi nu är 5 terapeuter. Vi är så glada att få ta hand om just DIG. Nu önskar vi att du får en lugn och frisk jul och kan varva ner och förhoppningsvis mötas med nära och kära.

Läs hela inlägget »

Hela teamet har varit på en lärorik och inspirerande kurs förra helgen, Anatomi Trains in motion, djupdykning i kroppens fascinerande fascia/bindväv.
Det har varit både nytänkande och igenkännande.
#anatomytrains #artofmotion #fascia

Läs hela inlägget »

Vi är så glada att Ida Juvonen, Massage- och friskvårdsterapeut nu är en del av Massageklinikens team VÄLKOMMEN!
Boka tid hos Ida här på hemsidan eller ring 031-711 66 55
 

Läs hela inlägget »

Vi har startat veckan med en kurs i HLR Kunskaper som alltid behöver hållas uppdaterade.
30 kompressioner och 2 inblås är de senaste rekommendationerna. Vi övade även med med hjärtstartare.
Värdefulla appar att ladda ner, SOS alarm och Rädda hjärtat. 

Läs hela inlägget »

Våren är här och vårens nyhetsbrev har gått ut.

Måna om dig själv och dina nära, gå en runda tillsammans i den nyvaknade naturen.
Vitsipporna är på gång, har ni varit och kikat i vitsippsdalen i Botaniska trädgården? Alltid lika härligt att gå en runda där.
Ett annat ljuvligt promenadtips är Rya Skog på Hisingen. Där breder de vita ängarna ut sig över marken och man går delvis på träspänger genom området. Gigantiska ekar ger också sin karaktär till platsen.

Tack ännu en gång kära kunder för gott samarbete kring Covid-19. 
I detta nyhetsbrev bjuder vi som vanligt på något för kroppen, intellektet och smaklökarna. Hoppas ni blir inspirerade. 

Läs hela inlägget »

Under veckorna 12-16 har vi nöjet att ha Ida Juvonen som praktikant hos oss.
Dessa veckor finns det möjlighet att boka massagebehandling hos Ida till ett reducerat pris.

Så här presenterar sig Ida själv:
Jag heter Ida Juvonen, är 32 år gammal och studerar nu min fjärde och sista termin till Massage och -friskvårdsterapeut på Bergqvists YH-utbildning.
Jag är certifierad massör genom branschrådet svensk massage och även utbildad inom personlig träning och kostrådgivning, rehab, triggerpunktsbehandling, terapeutisk stretch, fibromassage och andningsmassage enligt Lotorpsmetoden.
Klassisk svensk massage är grunden och jag kompletterar vid behov med triggerpunktsbehandling och tränings/stretch-övningar du kan göra hemma.
Jag är född och uppvuxen i Trollhättan och har bott i Göteborg sedan 2011. Har stort intresse för hundar och hälsa, och spenderar helst min fria tid i naturen med min hund.

Läs hela inlägget »

Vi är så glada att Cecilia Welin, Massageterapeut nu är en del av Massageklinikens team VÄLKOMMEN!
 

Julens nyhetsbrev

Nu finns senaste nyhetsbrevet att läsa, se länken;
Nyhetsbrev vinter 2021 från Massagekliniken (gansub.com)

Läs hela inlägget »

Årets Nobelpris i fysiologi eller medicin går till två forskare som genom sitt arbete upptäckt receptorer för beröring och temperatur.
Det årets nobelpristagare upptäckt är att det finns receptorer i våra nerver, som upptäcker och konverterar temperatur och beröring till biologiska signaler.
Förhoppningen är att den här kunskapen kan leda till nya sätt att behandla till exempel kronisk smärta.
I ett pressmeddelande skriver Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet att årets Nobelpristagare har kunnat förklara frågan om hur temperatur och beröring översätts till nervsignaler: 
"Nobelpriset i fysiologi eller medicin år 2021 ska delas lika mellan David Julius och Ardem Patapoutian för deras upptäckter av receptorer för temperatur och beröring. Förmågan att uppfatta värme, kyla och beröring är avgörande för vår överlevnad och utgör en förutsättning för att uppleva och tolka världen omkring oss. I vårt dagliga liv tar vi dessa sinnesintryck för givna, men hur översätts temperatur och tryck till nervsignaler?
Årets Nobelpristagare har besvarat denna fråga. David Julius använde kapsaicin, ett växtämne som framkallar känslan av hetta, för att identifiera en sensor som kan registrera värme i hudens nervtrådar. Ardem Patapoutian använde en sinnrik metod för att förstå hur celler reagerar på mekaniskt tryck och upptäckte en helt ny klass av sensorer som finns både i hudens nervändar och inre organ.
https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/2021/172737-press-release-swedish/

Läs hela inlägget »

Förändring i Massageklinikens team
Här är teamet på Massagekliniken Marie Sturesson, Anders Larsson och Martina Ahlin. 
Vår kollega Ylva Svensson har slutat hos oss, vi tackar henne varmt för åren hos oss.
Anders Larsson Massageterapeut går upp i tid och erbjuder fler behandlingstider i sin kalender, vilket vi är mycket glada för. In och boka, inom kort kommer hela höstterminens tider ligga bokningsbara i vårat online bokningssystem eller ring oss.
Läs hela nyhetsbrevet på ; Höstens nyhetsbrev från Massagekliniken (gansub.com)

Läs hela inlägget »

Ny konst upphängd, denna konstperiod hänger Linda Wennbergs färgstarka, härliga målningar hos oss. Kika gärna in på Lindas Instagram #colourart_by_Linda för att se mer av hennes målningar.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Eva C Johansson » Elevmassage med Ida:  ”Hej Ida, Har du ngn tid överhuvudtaget? är intresserad av 45 - 60 min massage oc..”

  • Heléne Jacobsson » Elevmassage med Ida:  ”Hej! Jag skulle vilja boka 2 60 minuters behandlingar den 4/4 samt 18/4 Gärna vi..”

  • Bengt Lindén » Elevmassage med Ida:  ”Hej, Vill gärna boka 60 minuters elevbehandling med Ida men ser till min förvåni..”

  • Ferida Boshnjaku » Elevmassage med Ida:  ”Vill boka en massage med Ida 60 minuter Tack”

  • Lisa Edsbäcker » Elevmassage med Ida:  ”hej, jag vill gärna boka en elev massage med Ida. skicka gärna förslag på tider!”

Nyhetsarkiv

Länkar

Etiketter